Sander is gestart met de opleiding: Osteopathie bij kinderen

woensdag 14 juni 2023
Als osteopaat mogen wij gelukkig zo nu en dan ook de schoolbanken weer in. In september ben ik gestart met de opleiding Osteopathie bij Kinderen met als doel om zowel de kleinsten onder ons, maar ook de zwangere dames de juiste osteopathische zorg te kunnen verlenen.

Als osteopaat mogen wij gelukkig zo nu en dan ook de schoolbanken weer in. In september ben ik gestart met de opleiding Osteopathie bij Kinderen met als doel om zowel de kleinsten onder ons, maar ook de zwangere dames de juiste osteopathische zorg te kunnen verlenen. Marie-José heeft deze opleiding in het verleden succesvol doorlopen en nu mag ik binnen de praktijk in haar voetsporen treden. Zij zal mij hierin daar waar mogelijk ook ondersteunen. Met wederzijds goedvinden kan het zijn dat ik uw zoontje of dochtertje of u zelf, samen met Marie-José ga onderzoeken en behandelen.

Wat houdt de opleiding in:

De behandeling van baby’s en kinderen vraagt ook van de osteopaat specifieke kennis en vaardigheden. In de tweejarige opleiding gaan wij in op de specifieke problemen van het kind. De opleiding heeft een gedegen en gebalanceerde opbouw.

Een probleem kan alleen gediagnosticeerd worden wanneer de osteopaat kennis heeft van wat een normale ontwikkeling is van een kind. Dit is dan ook het vertrekpunt van de opleiding. Vanuit deze kennis is de osteopaat in staat een afwijkende ontwikkeling te herkennen. Door studie van de pathologie kan de osteopaat problemen herkennen die door een medicus moeten worden beoordeeld en moeten worden doorverwezen.

Voor problemen die wel een indicatie zijn voor osteopathie, leert de osteopaat deze te onderzoeken en te behandelen. In het eerste jaar is er aandacht voor zwangerschap, geboorte en de pasgeborene.
In het tweede jaar worden specifieke problemen van het oudere kind besproken. Daarnaast is er aandacht voor de begeleiding van ouders en worden er onder begeleiding van ervaren tutors kinderen behandeld.