over Marie-José

Marie-José Bergs, MSc, D.O. (M).R.O.

In 1997 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd waarna ik drie jaar lang in Duitsland in verschillende praktijken en instellingen heb gewerkt. In 2000 ben ik door de ontwikkelingsorganisatie VSO uitgezonden naar Kiribati.

Kiribati is een eilandenstaat in de Stille Zuidzee op het kruispunt van de datumlijn en evenaar. In dit ontwikkelingsland heb ik 2 jaar gewerkt als fysiotherapeut. Vaak onder erbarmelijke omstandigheden, altijd met weinig middelen.

Bij terugkeer in Nederland in 2002 ben ik begonnen aan een masterstudie in de Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht (beleid en beheer van de gezondheidszorg). In 2005 ben ik afgestudeerd waarna ik ben gaan werken in de fysiotherapiepraktijk van Harry Roncken. Deze praktijk heb ik vanaf 2006 onder de naam ‘mauri fysio’ voortgezet.

Waarom osteopathie?
Binnen fysiotherapie stuitte ik al snel op grenzen van therapeutisch resultaten. Daarom ben ik de opleiding osteopathie gaan volgen aan de International Academy of Osteopathy. Het holistische uitgangspunt om de mens als geheel te zien alsmede de brede kijk naar de mogelijke oorzaak van klachten spreekt mij erg aan. In 2012 heb ik na 5 jaar studie de opleiding succesvol afgerond en ben aansluitend met veel enthousiasme mijn praktijk voor osteopathie gestart.